1956 Bayburt doğumlu… Evli ve üç çocuk babası. Selam Dergisi Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Giz Ajans Yayın Yönetmenliğinde bulundu. Özgür ve Bilge, Bilgi ve Düşünce, Yedi İklim, İmza, Özülke, Kardelen, Düş Çınarı, Umran, Kitap Dergisi ve Kültür Dünyası, Özgün İrade dergilerinde, Selam Gazetesi’nde yazıları yayımlandı. İnsan Hakları Araştırmaları, Eğitim Yazıları ve İkbal Dergilerinin Yayın Yönetmenliğini yaptı. Radyofonik oyun tarzında çok sayıda oyun yazdı ve yönetti. Elliyi aşkın şiiri çeşitli sanatçılar tarafından bestelendi. Marmara FM ve Akra FM’de ‘Mercan Kayalıkları’ isimli kültür programları hazırladı ve sundu. Çeşitli oyunları sahnelendi. MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Halen Bayrampaşa Belediyesi Bilgi Merkezinde Eğitim danışmanlığı yapıyor ve Özgün İrade dergisinde yazıyor. Şiir, öykü, deneme ve çocuk kitapları olarak yirmiden fazla eseri bulunmaktadır. Ayrıca yirmiden fazla çizgi film, bant tiyatrosu, anlatı ve çocuk kasetlerinde imzası vardır.
Elif Eda Karagöz, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji ve Çift Anadal olarak Sosyoloji bölümlerinden fakülte birincisi olarak mezun olan Karagöz, Boğaziçi Üniversitesi’nde Bilişsel Psikoloji alanında yüksek lisans öğrenimi gördü. Yüksek lisansını ”Otobiyografik Anıların Dağılımı Üzerinde Kültürel Yaş Normlarının Etkisi” adlı teziyle tamamladı. 2010’da Filmmaking eğitimi almaya başladığı New York Üniversitesi Tisch Güzel Sanatlar Okulu’ndan 2015 yılında mezun oldu.
1995-2003 yılları arasında radyo tiyatroları yazan Karagöz’ün eserleri, çeşitli ulusal radyolarda yayımlandı. 1999 senesinden bu yana farklı edebiyat dergilerinde hikayeleri ve eleştirileri yer aldı. Dördü çeviri olmak üzere yedi çocuk kitabı basıldı. Mostar Dergisi’nde editörlük görevini üstlendi. II. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde ön jüri ve danışman olarak, IV. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde ise belgesel ana jürisinde yer aldı. Ayrıca 2014 yılında III. Hak-İş Kısa Film Yarışması’nda danışmanlık ve ön jürilik görevlerini yerine getirdi. TRT Okul Kısa Film Akademisi için jürilik ve eleştirmenlik yaptı.
Karagöz’ün 2013 yılında vermeye başladığı senaryo dersleri, İstanbul Medya Akademisi’nde ve Eyüp Film Akademisi’nde halen devam ediyor.
Halen Lacivert Dergisi’nin yayın kurulunda ve Cins’in yazar kadrosunda yer alıyor. Öcüler adlı web dizisinin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Karagöz’ün hali hazırda İsmail Kılıçarslan’ın yönetmenliğinde gerçekleşecek bir uzun metraj senaryosu bulunuyor. Ayrıca İKS Yapım ile bir dönem filminin çekimlerine hazırlanıyor.
Beykent Üniversitesi G.S.F. Sinema-TV mezunudur. Görüntü Yönetmenliği sıfatı ile 4 sinema filmi çekmiş ve çeşitli festivallerde ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ödüllerinin sahibi olmuştur. Senaryosunu yazdığı ve İlk uzun metrajlı filmi olan ‘ÇIRAK’ projesi Kültür Bakanlığının “İlk Filmini Çeken Yönetmen Desteği” kapsamında fon almaya hak kazanmıştır. TRT ortaklığından çekilen film; 52. Antalya Film Festivali’nde En İyi İlk Film ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 27. Ankara Film Festivali’nde Umut Veren Yeni Yönetmen, Umut Veren Yeni Senarist, Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 35.İstanbul Film Festivali’nde En İyi İlk Film, 23.Oldenburg Film Festivali’nde En İyi Film, 14.Tiran Film Festivali’nde En İyi Kurgu ve Sydney Dünya Film Festivali’nde En İyi Film ödüllerinin sahibi oldu. Şu an TRT’de yayınlanan ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinin yönetmenliğini üstlenmektedir.
1970 yılında Aydın’da doğdu. Kayseri Fen Lisesi’ni ve ardından İTÜ makine mühendisliği bölümünü bitirdi. Lise yıllarında öyküler yazdı, üniversite yıllarında yönetmen yardımcılığı yaparak sinemaya atıldı. Halit Refiğ ve Yücel Çakmaklı gibi ustaların bazı sinema ve TV projelerinde yardımcılığını yaptı. 1997 yılından itibaren kendi yazdığı bazıları Almanya, Kırgızistan, Kazakistan, Kenya, Zengibar, Güney Afrika Cumhuriyeti ve ABD’de olmak üzere belgeseller ve kısa metrajlı dramaları yönetti. 2007 kasımında Türkiye’de gösterime giren, 2009 Worldfest Houston Film Festivalinde iki ayrı jüri özel üdülü kazanan, Oktay Kaynarca, Hazım Körmükçü, Görkem Yeltan ve Damla Tokel’in başrolleri paylaştığı Sıfır Dediğimde filmini yazıp yönetti. 2013 yılında yedi bölümlük Afrika ve Osmanlı isimli bir belgeseli tamamlamıştır. 2008’den itibaren dersler, seminerler vermekte ve senaryo yazımı atölyeleri düzenlemektedir. Gökhan Yorgancıgil, evli ve iki çocuk babasıdır.
1958, Uşak doğumlu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdi (1979). Divan edebiyatı dalında doktor (1983), doçent (1993) ve profesör (1998) oldu. Divan edebiyatının halk kitlelerince yeniden sevilip anlaşılabilmesi için klasik şiirden ilham alan makaleler, denemeler, hikâyeler ve gazete yazıları yazdı. Düzenlediği Divan Edebiyatı seminerleri ve konferansları geniş kitleler tarafından takip edildi ve “Divan Şiirini Sevdiren Adam” olarak anıldı. Bazı çalışmalarıyla Türkiye Yazarlar Birliği Dil Ödülü’nü (1989) AKDTYK Türk Dil Kurumu Ödülü’nü (1990), Türkiye Yazarlar Birliği İnceleme Ödülü’nü (1996) aldı. Hemşehrileri tarafından “Uşak Halk Kahramanı” seçildi. Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk, Katre-i Matem, Şah&Sultan, OD, Efsane ve Mihmandar adlı romanlarının baskıları yüz binlere ulaştı, bu romanları pek çok ödül aldı ve yabancı dillere çevrildi. Türk Patent Enstitüsü tarafından marka ödülüyle taltif edilip adı tescillendi. 2013 yılı Cumhurbaşkanlığı Büyük Ödülü’ne edebiyat dalında layık görüldü. Bülbülün Kırk Şarkısı adlı kitabını ömrünün en güzel çabası sayan İskender Pala evli ve üç çocuk babası olup İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyesidir.
1958 Ankara doğumlu. Ankara Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. Öğrencilik yıllarından itibaren süreli yayınlarda deneme ve hikayeler yazdı. Sivil toplum örgütlerinde çalıştı. Türkiye Avrupa Amerika ve Orta Doğu’da kadın zirvelerine katıldı tebliğler sundu. Türkiye’nin farklı eğilimlerden gazeteci yazar ve sanatçılarıyla birlikte beş yıl boyunca Doğu Konferansı inisiyatifi çağırıcı üyesi olarak seyahatlere katıldı. Bölgede her türlü işgal ve saldırılara birlikte karşı koymak ve barış içinde bir arada yaşamak için emek verenlere destek oldu. Kitap çalışmalarının yanı sıra çeşitli mecralarda(Sonpeygamber.info,İtibar, Karar Gazetesi, Umran dergisi) siyer, hikaye, günlük yazılar, sinema yazıları ve makaleler yayınlıyor.
Marmara İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldu. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümü Yüksek Lisans Programını ‘Postkolonyal Afrika Sineması’ teziyle bitirdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü’nde “Üçüncü Sinema’dan Fernando Solanas Sineması’na Bakış” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. Gökçek, halen aynı bölümde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.